Difference between revisions of "Windows NT Guest Notes"

From Proxmox VE
Jump to navigation Jump to search
(Move categories at bottom)
 
(3 intermediate revisions by 2 users not shown)
Line 1: Line 1:
[[Category:HOWTO]]
+
==Mouse==
 +
Mouse inside NT4 works, but often acts weird:
 +
* sometimes mouse movements are amplified
 +
** workaround: try to reach control panel > mouse, and reduce cursor acceleration & such...
 +
* sometimes mouse movements go crazy, pointer jumps all ov er the screen, buttons presses (never done), all kind of crazy things...
 +
** a reboot usually reset "normal" behaviour (until next time...)
 +
** seems to be this kind of thing http://www.ilande.co.uk/index.php?/archives/7-Migrating-an-NT4-VM-from-VMWare-to-NT4-Part-2.html
 +
 
 +
==Network==
 +
===Network drivers tested working===
 +
* Realtek RTL8139: http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=DS003083
 +
 
 
==Video Issues==
 
==Video Issues==
 
After using [http://clonezilla.org/ Clonezilla] to migrate an NT4 SP6a Workstation to a KVM container, the video driver was incorrect. The VM defaulted to the standard VGA driver @ 16 colors and 640x480.
 
After using [http://clonezilla.org/ Clonezilla] to migrate an NT4 SP6a Workstation to a KVM container, the video driver was incorrect. The VM defaulted to the standard VGA driver @ 16 colors and 640x480.
  
 
To resolve this issue, I downloaded and installed the latest version (2010.07.09) of the [http://www.navozhdeniye.narod.ru/vbemp.htm VBEMP] driver inside the VM and rebooted. The NT4 VM didn't have network access or a floppy, so I had to boot the NT4 VHD on a Win2K VM located on the same PVE server in order to copy the driver zip file.
 
To resolve this issue, I downloaded and installed the latest version (2010.07.09) of the [http://www.navozhdeniye.narod.ru/vbemp.htm VBEMP] driver inside the VM and rebooted. The NT4 VM didn't have network access or a floppy, so I had to boot the NT4 VHD on a Win2K VM located on the same PVE server in order to copy the driver zip file.
 +
 +
[[Category:HOWTO]]
 +
[[Category: Qemu/KVM]]

Latest revision as of 15:26, 6 October 2016

Mouse

Mouse inside NT4 works, but often acts weird:

Network

Network drivers tested working

Video Issues

After using Clonezilla to migrate an NT4 SP6a Workstation to a KVM container, the video driver was incorrect. The VM defaulted to the standard VGA driver @ 16 colors and 640x480.

To resolve this issue, I downloaded and installed the latest version (2010.07.09) of the VBEMP driver inside the VM and rebooted. The NT4 VM didn't have network access or a floppy, so I had to boot the NT4 VHD on a Win2K VM located on the same PVE server in order to copy the driver zip file.