[pve-devel] nexenta plugin problems

Alexandre DERUMIER aderumier at odiso.com
Mon Aug 27 11:06:44 CEST 2012


ok, I think I have find the problem.

nexenta seem to install on http by default (port 2000). I can't tell if you can choose it at initial setup, I have installed my boxes a long time ago.



you can choose to use https (port 2000), simply make a

"setup appliance init" in ssh


nmc at nexentatest:/$ setup appliance init                                                                                                                                                                                                                                        
Interface bnx1             : Configured as 10.6.0.38/255.255.0.0 with mtu 8982
Interface bnx0 (PRIMARY)   : Configured as 10.3.95.40/255.255.255.0 with mtu 1500
Default Gateway            : 10.3.95.1
DNS #1                     : 10.3.95.11
DNS #2                     : 10.3.95.12
DNS #3                     : 

Reconfigure?  No

Your primary interface is  : bnx0
Web GUI protocol           : HTTP
Operation canceled

nmc at nexentatest:/$ setup appliance init                                                                                                                                                                                                                                        
Interface bnx1             : Configured as 10.6.0.38/255.255.0.0 with mtu 8982
Interface bnx0 (PRIMARY)   : Configured as 10.3.95.40/255.255.255.0 with mtu 1500
Default Gateway            : 10.3.95.1
DNS #1                     : 10.3.95.11
DNS #2                     : 10.3.95.12
DNS #3                     : 

Reconfigure?  No

Your primary interface is  : bnx0
Web GUI protocol           : HTTPS
Web GUI port               : 2000

Available on https://10.3.95.40:2000/





----- Mail original ----- 

De: "Dietmar Maurer" <dietmar at proxmox.com> 
À: "Stefan Priebe - Profihost AG" <s.priebe at profihost.ag>, "Alexandre DERUMIER" <aderumier at odiso.com> 
Cc: pve-devel at pve.proxmox.com 
Envoyé: Lundi 27 Août 2012 09:58:02 
Objet: RE: [pve-devel] nexenta plugin problems 

> Am 24.08.2012 09:01, schrieb Alexandre DERUMIER: 
> >>> 500 Can't connect to 192.168.10.30:2000 (SSL connect attempt failed 
> >>> with unknown errorerror:140770FC:SSL 
> >>> routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol) 
> > same here. Stefan do you have done something special to get it work ? use 
> commercial signed certificate ? 
> 
> No for me it just works ?! Strange. I just created a new Nexenta Box and a 
> fresh new Proxmox install yesterday. And started deploying today. Disk 
> creation works fine through ssl. 

I just done a new install, and ssl simply does not work for me. What do I need 
to configure to make that work? 

IMHO, sending plain-text passwords over the network is very bad behavior! 
We should not allow such things. 

- Dietmar 



-- 

-- 



	

Alexandre D e rumier 

Ingénieur Systèmes et Réseaux 


Fixe : 03 20 68 88 85 

Fax : 03 20 68 90 88 


45 Bvd du Général Leclerc 59100 Roubaix 
12 rue Marivaux 75002 Paris 


More information about the pve-devel mailing list