[pve-devel] rhel7 rc kernel source

Alexandre DERUMIER aderumier at odiso.com
Fri Apr 25 11:53:47 CEST 2014


just found this:

http://forum.proxmox.com/threads/17306-New-3-10-0-Kernel

Quote Originally Posted by NStorm  View Post
Seems like it fails to start, because it tries to initialize LVM and RAID before AHCI devices are probed. When I've manually activate them with 'lvchange -a a pve' and Ctrl+D out of emergency shell the system finally booted. Will try to play with rootdelay kernel param later.
Yep, it looks as though the same holds for my sas2008i based server too. LVM initialization happens prior to first messages about sda.

'lvm vgchange -a y'
brings all the volumes online.

The fix for scsi users is to change the line in /etc/default/grub:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT
and add "scsi_mod.scan=sync"


----- Mail original ----- 

De: "Alexandre DERUMIER" <aderumier at odiso.com> 
À: "alex.lu" <lyt_yudi at 126.com> 
Cc: "pve-devel" <pve-devel at pve.proxmox.com> 
Envoyé: Vendredi 25 Avril 2014 11:37:20 
Objet: Re: [pve-devel] rhel7 rc kernel source 

>>yes, there is no lvs(pve-root/pve-data/pve-swap) in /dev/mapper 

Ok, I see /dev/sda .. so it's not related to perc driver ! 

seem to be a lvm problem 

can you try: 

#pvdisplay 
#pvscan 


----- Mail original ----- 

De: "alex.lu" <lyt_yudi at 126.com> 
À: "Alexandre DERUMIER" <aderumier at odiso.com> 
Cc: "pve-devel" <pve-devel at pve.proxmox.com>, "Dietmar Maurer" <dietmar at proxmox.com> 
Envoyé: Vendredi 25 Avril 2014 10:24:07 
Objet: Re: [pve-devel] rhel7 rc kernel source 






can you do an "ls /dev/" from the hanging initramfs ? 



yes, there is no lvs(pve-root/pve-data/pve-swap) in /dev/mapper 


http://mirrors.verycloud.cn/images/ramfsdev.png 
_______________________________________________ 
pve-devel mailing list 
pve-devel at pve.proxmox.com 
http://pve.proxmox.com/cgi-bin/mailman/listinfo/pve-devel 


More information about the pve-devel mailing list